Om Taku

Taku ble startet av og drives av Arne Austbø.

Arne Austbø begynte først å jobbe med sushi på Sticks’n’Sushi i København i 2000. I 2003 var han med på å starte opp Sushizona i Spania, men turen gikk snart videre. I Hong Kong var Arne med på å arrangere diverse sushiarrangementer. Gjennom flere turer til Japan har han også smakt seg gjenom autentisk japansk matlaging.

Vinteren 2005 oppstod navnet Taku i forbindelse hjemme-hos-restauranten som Arne hadde i Theresesgate. Taku kan bety flere ting, men brukes i denne sammenheng i betydningene; bord (卓) og privat hjem (宅).

Senere samme år gikk reisen til England og jobb på Nobu London.

Etter hjemkomsten i 2006 ble driften av Taku gjenopptatt med eksklusive sushimiddager hjemme hos kundene. Driften har etterhvert blitt utvidet til også å omfatte catering, sushikurs og salg av sushiprodukter

 

Matprofil

Vi lager sushi/sashmi og annen japansk mat. Spesielt er vi gode på mange spennede salater, pickles og yakimono. Yakimono er stekt eller grillet mat. Vi serverer og presenterer ofte yakimono som en del av våre kaisekimenyer , men maten kan også bestilles som catering sammen med sushi og sashimi.

 

Råvarene vi bruker er alltid ferske og så ofte vi får til økologisk dyrket. Fisk og skalldyr er fortrinnsvis fra bærekraftige villstammer, men vi bruker også oppdrettsfisk fra økologiske anlegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *